ΕΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Europe in My Region 2016: Μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία της ΕΕ

Η εκστρατεία επικοινωνίας «Europe in My Region» είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία, η οποία διεξάγεται για να ενθαρρύνει τους πολίτες να ανακαλύψουν και να μάθουν περισσότερα σχετικά με έργα στην περιοχή τους που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ. Για πρώτη φορά φέτος, το κοινό θα συμμετέχει σε τέσσερις διαφορετικές πρωτοβουλίες (εκδηλώσεις ανοιχτές στο κοινό, κυνήγι θησαυρού, διαγωνισμό φωτογραφίας και εκστρατεία μέσω ιστολογίου), στο πλαίσιο των οποίων θα επισκεφθεί έργα και θα ανταλλάξει φωτογραφίες και εμπειρίες μέσω των κοινωνικών δικτύων. Η εκστρατεία “Europe in My Region”, που διοργανώνεται από τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής της Επιτροπής με τη στήριξη των αντιπροσωπειών και των διαχειριστικών αρχών της Επιτροπής, θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Απριλίου έως τις 11 Ιουνίου σε 23 χώρες της ΕΕ και περιλαμβάνει περισσότερες από 1200 εκδηλώσεις, στις οποίες αναμένεται να παραβρεθούν χιλιάδες πολίτες.

Ημερίδες γνωριμίας με τα έργα της ΕΕ

Περισσότερες από 20 χώρες της ΕΕ συμμετέχουν στις Ευρωπαϊκές ημερίδες γνωριμίας με τα έργα της ΕΕ. Για όλο τον Μάιο, οι δικαιούχοι έργων συγχρηματοδοτούμενων από την ΕΕ θα παρουσιάζουν με υπερηφάνεια τα επιτεύγματά τους στους πολίτες. Δείτε τον διαδραστικό χάρτη με τις εκδηλώσεις προκειμένου να ανακαλύψετε πού και πότε μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα έργα στη χώρα σας.

Κυνήγι θησαυρού

Κυνήγι θησαυρού

Παράλληλα με τις δραστηριότητες των Ημερίδων γνωριμίας με τα έργα της ΕΕ, μπορείτε να συμμετάσχετε σε ένα κυνήγι θησαυρού το οποίο ολοκληρώνεται αν βρείτε κρυμμένα στοιχεία διασκορπισμένα σε ολόκληρη την Ευρώπη καθώς και λύνοντας ένα ηλεκτρονικό κουίζ. Έχετε την ευκαιρία να κερδίσετε ένα ταξίδι σε μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Διαγωνισμός φωτογραφίας

Διαγωνισμός φωτογραφίας

Παρουσιάζοντας σε μια φωτογραφία το αποτέλεσμα ενός έργου συγχρηματοδοτούμενου από την ΕΕ (ενώ παράλληλα παρέχετε αποδείξεις της χρηματοδότησης της ΕΕ, όπως την πινακίδα), έχετε την ευκαιρία να κερδίσετε ένα σεμινάριο φωτογραφίας με επαγγελματία φωτογράφο καθώς και ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες. Συμβουλευθείτε τη σελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Facebook για περισσότερες πληροφορίες. Ο διαγωνισμός διεξάγεται από τις 2 Μαΐου έως τις 28 Αυγούστου.

 

Μπλόγκερ

Μπλόγκερ

Φέτος ξεκινά και μια εκστρατεία μέσω ιστολογίου. Οι μπλόγκερ θα μπορούν να δημοσιεύουν πληροφορίες σχετικά με τοπικά έργα, καθώς και να συμμετέχουν και να προωθούν τον διαγωνισμό φωτογραφίας. Όλες οι καλές αναρτήσεις μεταφράζονται και αναδημοσιεύονται μέσω ενός ειδικού ιστολογίου. Μια επιτροπή θα επιλέξει 3 μπλόγκερ οι οποίοι θα προσκληθούν στις Βρυξέλλες για την Ευρωπαϊκή εβδομάδα περιφερειών και πόλεων. Εάν θέλετε να συμμετάσχετε, επικοινωνήστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση regio-infopub@ec.europa.eu.

Πηγή: http://ec.europa.eu/

 

 

 

Leave a Comment