ΕΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Climathon 2016: Ένα hackathon για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

To Climathon 2016  είναι ένα παγκόσμιο event καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής, και θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε  μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο, στις 28 Οκτωβρίου 2016.
Οι συμμετέχοντες θα προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν και να προτείνουν λύσεις στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής , μέσα σε 24 ώρες,  σε θέματα αστικού σχεδιασμού,  υποδομών, στέγασης,  χρήσης του νερού, απομάκρυνσης των αποβλήτων ή η χρήση  δορυφορικών δεδομένων. Οι συμμετέχοντες  είναι ευπρόσδεκτοι να έρθουν μαζί με μια προϋπάρχουσα ιδέα και να την αναπτύξουν
σε συνεργασία με άλλους, ή να ξεκινήσουν με μια νέα ιδέα από το μηδέν υποστηριζόμενοι από τους μέντορες της διοργάνωσης.

KICJ3192_Climathon_Google_plus_logo

Οι καλύτερες ιδέες της κάθε πόλης θα επιλεγούν από μια κριτική επιτροπή. Στο τέλος του Climathon , μια κριτική επιτροπή που θα αποτελείται από τους τοπικούς φορείς θα επιλέξει τις καλύτερες ιδέες της κάθε πόλης.

Το Climathon 2016   διοργανώνεται από το  Climate-KIC  και υποστηρίζεται από το  EIT (European Institute of Innovation & Technology), και ήδη 19 πόλεις συμμετέχουν στην εκδήλωση.

Η οργανωτική επιτροπή καλεί όσες πόλεις ενδιαφέρονται για τη καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και θέλουν να συμμετέχουν  να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 31 Ιουλίου

Περισσότερες πληροφορίες στο https://climathon.climate-kic.org/

Leave a Comment