ΕΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Mediterranean Climate Change Adaptation Awards 2016

H γαλλική Υπηρεσία Περιβάλλοντος και Διαχείρισης Ενέργειας (ADEME), σε συνεργασία με τους εταίρους της, έχει ξεκινήσει τον πρώτο διαγωνισμό  Mediterranean Climate Change Adaptation Awards, ένα διαγωνισμό του οποίου στόχος είναι να αναπτύξει και να παρουσιάσει λύσεις, για την προσαρμογή στην αλλαγή του κλίματος στην περιοχή της Μεσογείου.

carte-tact-med

Η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων θα είναι ανοικτή μέχρι την 16η Σεπτεμβρίου 2016. Οι τοπικές και περιφερειακές αρχές, οι δημόσιες υπηρεσίες, τα πανεπιστήμια και ακόμη και οι ΜΚΟ που συνδέονται με τους τοπικούς φορείς  για την εκτέλεση έργων και δράσεων, που συμβάλλουν στην προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή στη Μεσόγειο, μπορούν να δηλώσουν υποψηφιότητα.

Οι υποψήφιοι πρέπει να παρουσιάσουν έργα που να εντάσσονται σε μία από τις τρεις διαθέσιμες κατηγορίες:

  • Αστική ανάπτυξη, υποδομές  κτίρια
  • Οικοσυστήματα και  φυσικοί πόροι
  • Σχεδιασμό και εφαρμογή δημόσιων πολιτικών

Οι τρεις νικητές (ένας ανά κατηγορία) θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων που θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο του 2016 στην πλαίσιο της COP22 στο Μαρακές.

Ο διαγωνισμός οργανώνεται από κοινού από την  French Agency for Environment and Energy Management (ADEME), την Mediterranean Association of the National Agencies for Energy Conservation (MEDENER),  την Union for the Mediterranean (UpM), την Mediterranean Commission for United Cities and Local Government (Med Commission CGLU), Pan Bleu και την Mediterranean Experts of Climate Change (MedECC).

Για περισσότερες πληροφορίες και πώς να συμμετέχετε, κάντε κλικ εδώ

Leave a Comment