ΕΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Ευρωπαϊκό Βραβείο Εβδομάδας Κινητικότητας 2016

Μόλις ολοκληρώθηκε  η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (16 με 22 Σεπτεμβρίου 2016)  και ήρθε η ώρα για τις πόλεις να υποβάλουν αίτηση για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Εβδομάδας Κινητικότητας: ένα βραβείο που αναγνωρίζει στις τοπικές αρχές τις προσπάθειες  που έχει κάνει  για την ευαισθητοποίηση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας κινητικότητας της ΕΕ.

Mobility Award

Όλες οι πόλεις που έχουν εφαρμόσει τα τρία κριτήρια που απαιτούνται για να συμμετέχουν στην Εβδομάδα Κινητικότητας της ΕΕ και έχουν υπογράψει τον Χάρτη μπορούν να υποβάλλουν την υποψηφιότητά τους από τις 22 Σεπτέμβρη του 2016 μέχρι την 1η  Νοεμβρίου του 2017, συμπληρώνοντας το έντυπο της αίτησης.

Τα τρία κριτήρια που απαιτούνται είναι:

  • να έχει οργανώσει μια εβδομάδα δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων (από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου 2016)
  • να παρουσιάσει ένα τουλάχιστον  πρακτικό και μόνιμο μέτρο που ενθαρρύνει τους ανθρώπους να επιλέξουν βιώσιμους τρόπους μεταφοράς
  • και να έχει οργανώσει μια «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», που  κατά την διάρκεια της να έχει κλείσει δρόμο ή δρόμους για τα αυτοκίνητα και να τους έχει ανοιχτούς στους πολίτες της.

Οι νικητές θα επιλεγούν από μια ανεξάρτητη επιτροπή εμπειρογνωμόνων και θα λάβουν ένα βίντεο τριών λεπτών  τόσο στα αγγλικά όσο και στη μητρική τους γλώσσα, όπου θα προβάλλονται τα επιτεύγματα τους.

Για περισσότερες πληροφορίες  κάντε κλικ εδώ.

Πηγή άρθρου: https://eu-smartcities.eu

Leave a Comment