ΕΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Απολογισμός Εκδήλωσης Smart Cities 14/10/2016

Smart_City_GraphΤην Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 18.00 πραγματοποιήθηκε στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων, INNOVATHENS εκδήλωση για την παρουσίαση των εργασιών και τον σχεδιασμό των επόμενων βημάτων του Smart Cities Consortium.  Το “Consortium” συγκροτούν οι Δήμοι Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου Κρήτης, η ερευνητική ομάδα INFOSTRAG του Εργαστηρίου Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας (ΕΒΕΟ) του ΕΜΠ, ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ, ο Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) και η Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ).

Οι έξυπνες πόλεις αποτελούν τμήμα του ευρύτερου σχεδίου των δυτικών κοινωνιών για μετάβαση στην κοινωνία και οικονομία της γνώσης. Περιγράφουν περιβάλλοντα που βελτιώνουν τις ανθρώπινες ικανότητες δημιουργικότητας, μάθησης και καινοτομίας. Δημιουργούνται από την συνένωση συστημάτων σε μια τοπική κοινωνία (Δήμο, Περιφέρεια) που αυτοματοποιούν αλληλοεπιδράσεις μεταξύ τελικών χρηστών (πολίτες, φορείς) και εφαρμογών ενός διαδικτυωμένου οικοσυστήματος.

Στην πρώτη ενότητα της εκδήλωσης παρουσιάστηκε από το κάθε μέλος του “consortium” σύμφωνα με το “commitment-7948οι ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, ενώ στη δεύτερη ενότητα παρουσιάστηκε ο προγραμματισμός των επόμενων έξι μηνών για κάθε μέλος.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης ήταν:

18:00  Εισαγωγικές Ομιλίες

18:10  Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ

18:20  Δήμος Αθηναίων

18:30  Δήμος Θεσσαλονίκης (Παρουσίαση)

18:40  Δήμος Ηρακλείου (Παρουσίαση)

18:50 Ερευνητική ομάδα INFOSTRAG του Εργαστηρίου Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας (ΕΒΕΟ) του ΕΜΠ (Παρουσίαση)

19:00  Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) (Παρουσίαση)

19:10  Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ) (Παρουσίαση)

19:20  Προγραμματισμός μελλοντικών δράσεων

19:50  Συζήτηση – Συμπεράσματα

Leave a Comment