ΕΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Απολογισμός Technology Helps Society Workshop 29/11 @innovathens

Πραγματοποιήθηκε στις 29/11/2016 συνάντηση εργασίας με θέμα Smart Cities από τον Σύνδεσμο Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) και με την υποστήριξη του Κόμβου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων – INNOVATHENS,

smartd

Παρουσιάστηκαν υπηρεσίες που βασίζονται σε καινοτόμες τεχνολογιίες από εταιρίες μέλη του ΣΕΚΕΕ (ATC, ΔΑΕΜInnoetics, Motivian, Noveltech, Regate, Telenavis, Vidavo, Viva Wallet, Warply) και λύσεις από εκπροσώπους των Δήμων  Αθηναίων (Κωνσταντίνος Χαμπίδης), Τρικκαίων (Γεώργιος Γοργογέτας) και Ν. Ηρακλείου (Φώτιος Ζυγούλης). Έγιναν ιδιαίτερες επισημάνσεις από πολλούς εκπροσώπους των Δήμων που συμμετείχαν.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι από τον επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό κλάδο, εκπρόσωποι πολλών Δήμων και Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΕ), καθώς του Εθνικό Κτηματολογίου, οι οποίοι εμβάθυναν σε έναν εποικοδομητικό διάλογο, προκειμένου να αναπτυχθούν συνεργατικές δράσεις οι οποίοι να διευκολύνουν την υιοθέτηση και χρήση “ευφυών” εφαρμογών και υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών.

Η συνάντηση εργασίας για τα  Smart Cities εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο δράσεων του ΣΕΚΕΕ υπό τον τίτλο “Technology Helps Society” στόχος των οποίων είναι η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών της πληροφορικής και των επικοινωνιών και όλου του φάσματος της καινοτομίας από τους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας (αγροδιατροφή, τουρισμός, υγεία, πολιτισμός και εκπαίδευση, μεταφορές, μεταποίηση, χρηματοοικονομικές υπηρεσίες).

Για το 2017 προγραμματίζονται σειρά workshops, με στόχο την ενημέρωση και άμεση αξιοποίηση των διαθέσιμων προϊόντων και υπηρεσιών.
Μετά τη λήξη του workshop πραγματοποιήθηκε συνάντηση των μελών του “Smart Cities Consortium”, μια πρωτοβουλία στην οποία συμμετέχουν αρχικά ο ΣΕΚΕΕ, ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών, το ΕΒΕΟ/ΕΜΠ, η ΕΕΚΤ και οι Δήμοι Αθηναίων, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου Κρήτης, στην οποία τέθηκαν τα επόμενα βήματα δράσεων της πρωτοβουλίας και για την οποία θα απευθυνθεί ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμμετάσχουν.

Δείτε αναλυτικά τις παρουσιάσεις, στα αρχεία που ακολουθούν.

Στη διάρκεια του workshop έγινε σφυγμομέτρηση των συμμετεχόντων με πολύ ενδιαφέροντα ευρήματα, τα οποία θα βρείτε στο συνοπτικό πίνακα στο σχετικό αρχείο.

Σχετικά Αρχεία
Αρχείο Τύπος Μέγεθος
REGATE: Smartphones για τη συλλογή δεδομένων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση 570 KB
INNOETICS: Συνθετική Ομιλία και Όφελος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση 2428 KB
MOTIVIAN: Διαχείριση αλληλογραφίας και διαδικασιών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση 1761 KB
TELENAVIS: SmartCity by Telenavis μια πλατφόρμα GIS έτοιμη προς χρήση 2883 KB
VIVA WALLET: Η εξέλιξη του Δημοσίου μέσα από το FinTech 1316 KB
ΔΑΕΜ: 33 χρόνια συνεισφοράς στην ανάπτυξη και στον εκσυγχρονισμό των Ο.Τ.Α. 626 KB
NOVELTECH: Εφαρμογή Δημότη: Μια σχέση με τον Δήμο που δεν είναι όλο ‘‘προβλήματα 3034 KB
VIDAVO: e-υγεία – πρόληψη και τηλε-πρόνοια από δημοτικές δομές μέσω τηλεϊατρικής & ψηφιακών εργαλείων 1812 KB
ATC: Η τεχνολογία στην υπηρεσία της τοπικής κοινωνίας 5259 KB
Δήμος Αθηναίων: Ψηφιακή στρατηγική για την πόλη της Αθήνας 1730 KB
Δήμος Τρικκαίων: CityMobil2 – Έξυπνα Οχήματα στην Πόλη των Τρικάλων 2365 KB
Δήμος Ν. Ηρακλείου: Παρακολούθηση & Διαχείριση Στόλου Οχημάτων-Απορριμματοφόρων 839 KB
Smart Cities @ Greece Αποτελέσματα Έρευνας 397 KB

Πηγή άρθρου: http://www.sekee.gr

Leave a Comment