ΕΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

2ο Serres Hackathon “Smart City – Ευφυής Πόλη” 6-7 Μαΐου: TEI Κεντρικής Μακεδονίας

Η τεχνολογική κοινότητα Σερρών SerresTech.gr και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής, ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας (Σερρών) διοργανώνουν το 2ο Hackathon Serres με θέμα “Smart City – Ευφυής Πόλη” το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Μαΐου 2017.

Μετά την επιτυχή διοργάνωση του 2016 ο διαγωνισμός επαναλαμβάνεται αυτή τη φορά με την εμπειρία της 1ης διοργάνωσης καθώς και με την υποστήριξη περισσότερων φορέων και εταιρειών.

Στις 6 και 7 Μαΐου και για 34 συνεχόμενες ώρες 40 και πλέον άτομα – φοιτητές, προγραμματιστές και άνθρωποι που αγαπούν την τεχνολογία και την πόλη – συγκεντρώνονται στο χώρο του ΤΕΙ Σερρών για να στόχο την δημιουργία εφαρμογών ανοιχτού κώδικα (open source) web, κινητών τηλεφώνων αλλά και άλλων τεχνολογιών (πχ Internet of Things, collaboration κτλ), οι οποίες βελτιώνουν τη λειτουργία της πόλης, παρέχοντας στους κατοίκους, τους επισκέπτες και τις επιχειρήσεις νέες, καινοτόμες υπηρεσίες, με στόχο την προώθηση της ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

Η βελτίωση της ζωής στην “ευφυή” πόλη υλοποιείται συνήθως με εφαρμογές που στηρίζονται σε δύο σύγχρονες τάσεις και συγκεκριμένα:

  • στο crowdsourcing, όπου βασική ιδέα είναι η ανάθεση μιας εργασίας, που παραδοσιακά εκτελούνταν από έναν υπάλληλο ή έναν εργολάβο, σε μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων ή σε μία κοινότητα (πλήθος), μέσω ανοικτής πρόσκλησης,
  • στα ανοιχτά δεδομένα, στο πλαίσιο των οποίων (δημόσιοι) φορείς παρέχουν πρόσβαση σε δεδομένα πολιτιστικού, οικονομικού, ερευνητικού κλπ ενδιαφέροντος, ώστε να είναι δυνατή η επαναχρησιμοποίησή τους για τη δημιουργία εφαρμογών προστιθέμενης αξίας.

Στα πλαίσια του διαγωνισμού θα γίνονται ειδικές παρουσιάσεις στους χώρους του ΤΕΙ από τους υποστηρικτές του διαγωνισμού με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, την εκμάθηση νέων τεχνολογιών αλλά και την επαφή των επιχειρήσεων με το ακαδημαϊκό δυναμικό της πόλης.

Στους νικητές θα δοθούν χρηματικά έπαθλα καθώς και έκπτωση 25% στα δίδακτρα του Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν έγγραφη βεβαίωση συμμετοχής.

Την διοργάνωση υποστηρίζουν πλήθος τοπικών και όχι μόνο εταιρειών, φορέων, μέσων μαζικής ενημέρωσης και εθελοντών.

Μάθετε περισσότερα στο http://hackathon.serrestech.gr/.

Leave a Comment