ΕΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

13o Σεμινάριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας & την Οικονομία της Γνώσης – 13-15/07 – Σύρος

Η Ομάδα INFOSTRAG του Εργαστηρίου Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας του ΕΜΠ διοργανώνει το 13o Σεμινάριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας & την Οικονομία της Γνώσης στο πλαίσιο των ετήσιων σεμιναρίων που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΙIΕ/ΕΙΕ) στην Ερμούπολη της Σύρου. Το φετινό σεμινάριο της Ομάδας INFOSTRAG πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛ/ΛΑΚ και το Επιμελητήριο Κυκλάδων.

Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί από το πρωί της Παρασκευής 13 Ιουλίου έως το πρωί της Κυριακής 15 Ιουλίου στη Συνεδριακή Αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Το Σεμινάριο έχει τίτλο “Οι Κρίσιμοι Παράγοντες και Κινητήριες Δυνάμεις προς την κατεύθυνση της Ευφυούς Ανάπτυξης” και περιλαμβάνει τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

  1. Παρασκευή 13 Ιουλίου, 10:00 – 13:30: Οι Ευφυείς Πόλεις και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Θεωρητικό πλαίσιο και ελληνικά παραδείγματα
  2. Παρασκευή 13 Ιουλίου, 18:00 – 21:30: Επαναπροσδιορίζοντας την Εκπαίδευση προς την κατεύθυνση της Καινοτομίας στην εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης
  3. Σάββατο 14 Ιουλίου, 10:00 – 13:00: Το νέο περιβάλλον των Ψηφιακών Υποδομών και Δικτύων: Τάσεις και Προκλήσεις
  4. Σάββατο 14 Ιουλίου, 18:00 – 21:30: Innovative Entrepreneurship: The role of Education, Coaching and Partnerships between Academia and Industry (θα διεξαχθεί στα αγγλικά)
  5. Κυριακή 15 Ιουλίου, 10:30 – 12:30: Συμπεράσματα του Σεμιναρίου – Γενική Συζήτηση

 

Για την εγγραφή σας στο Σεμινάριο συμπληρώστε τη σχετική φόρμα εδώ.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Σεμιναρίου μπορείτε να το βρείτε εδώ.

 

One thought on “13o Σεμινάριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας & την Οικονομία της Γνώσης – 13-15/07 – Σύρος

  1. Συνέντευξη του Καθηγητή Γ. Καλογήρου στον ραδιοφωνικό σταθμό “Αθήνα 9.84” με θέμα το 13o Σεμινάριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας & την Οικονομία της Γνώσης

    Ο Καθηγητής ΕΜΠ Γ. Καλογήρου παραχώρησε την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018 συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό “Αθήνα 9.84” και συγκεκριμένα στην εκπομπή “Η Στάση των Δύο” του δημοσιογράφου Άρη Τόλιου με θέμα το 13o Σεμινάριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας & την Οικονομία της Γνώσης που διοργανώνεται 13-15 Ιουλίου 2018 από την ομάδα INFOSTRAG του Εργαστηρίου Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας στην Ερμούπολη Σύρου.

    Το φετινό σεμινάριο έχει τίτλο “Οι Κρίσιμοι Παράγοντες και Κινητήριες Δυνάμεις προς την κατεύθυνση της Ευφυούς Ανάπτυξης” και διοργανώνεται σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κυκλάδων, τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛ/ΛΑΚ και το Πρόγραμμα Επώασης Καινοτόμων Επιχειρηματικών Σχημάτων “Invent ICT”.

    Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν η θεματολογία και το πρόγραμμα του σεμιναρίου ενώ επίσης πραγματοποιήθηκε και μια ιστορική αναδρομή στο παρελθόν του σεμιναρίου το οποίο και διοργανώνεται με επιτυχία για 13η συνεχόμενη χρονιά στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στην Ερμούπολη Σύρου.

    Μπορείτε να ακούσετε την εκπομπή εδώ( https://www.mixcloud.com/).

    Περισσότερες πληροφορίες για την εκπομπή ¨Η Στάση των Δύο” μπορείτε να βρείτε εδώ( http://athina984.gr/wp-site/2018/06/05/i-stasi-ton-dyo/ ).

Leave a Comment