ΕΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Smart Cities Expo & Conferences «Από τις ψηφιακές υπηρεσίες στην πράσινη ανάπτυξη» με υποστήριξη και συμμετοχή της ΕΕΛΛΑΚ

Η 2η Έκθεση “Smart Cities” και το Ετήσιο Συνέδριο “Smart Cities 2024” με βασικό θεματικό τίτλο «Από τις ψηφιακές υπηρεσίες στην πράσινη ανάπτυξη», πραγματοποιούνται στο Ζάππειο Μέγαρο την Τετάρτη 16 και και την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024, από την εταιρεία MetaTeam, με τη συμμετοχή βασικών παραγόντων και φορέων που εμπλέκονται στην Ψηφιακή Διακυβέρνηση, τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, τη Διαχείριση του Περιβάλλοντος, τη Διαχείριση των Ενεργειακών Πόρων, κ.α.

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών(ΕΕΛΛΑΚ), είναι υποστηρικτής του Συνεδρίου και της Έκθεσης, και θα συμμετέχει με περίπτερο στο όποιο θα φιλοξενεί και εταιρίες που παρέχουν υπηρεσίες ανοιχτού λογισμικού.

Για δύο ημέρες, η Αθήνα γίνεται το επίκεντρο των αναπτυξιακών δυνάμεων που αναπτύσσουν το περιβάλλον των «Έξυπνων Πόλεων» στην Ελλάδα. Είναι ο τομέας που δρα καταλυτικά για τη βελτίωση της λειτουργίας της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, από τους πλέον σημαντικούς παράγοντες βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών, της επιχειρηματικής ανάπτυξης και της αξιοποίησης των ευρωπαϊκών πόρων. Η Έκθεση και το Συνέδριο πλαισιώνονται από σειρά σημαντικών συναντήσεων, επιχειρηματικών και επαγγελματικών επαφών, επιμορφωτικών σεμιναρίων και στοχευμένων διοργανώσεων, ενώ αποσκοπεί στην αποτελεσματική και παραγωγική επικοινωνία όλων των παραγόντων που δραστηριοποιούνται στους τομείς των «Έξυπνων Πόλεων».

Οι εκδηλώσεις που πλαισιώνουν την Έκθεση, αποσκοπούν στη δημιουργία ενός θεσμικού, αυτοδιοικητικού και επιχειρηματικού σημείου αναφοράς για τις «Έξυπνες Πόλεις» και την Αστική Ανάπτυξη στην Αθήνα. Για τον σκοπό αυτόν θα συμμετάσχουν- πέραν των εταιρειών- Υπουργεία Περιφέρειες, Δήμοι, Φορείς, Οργανισμοί Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης με στόχο την ολοκληρωμένη ενημέρωση των επισκεπτών για σειρά θεμάτων που είναι κρίσιμοι παράγοντες ανάπτυξης στο ελληνικό αστικό, περιαστικό και αγροτικό οικοσύστημα.

Συνεδριακές Ενότητες:

  • 5G Cities: Οι εφαρμογές μέσω των Δικτύων 5G έρχονται στο προσκήνιο των «Έξυπνων Πόλεων». Παρουσιάζονται τεχνολογίες, λύσεις και υλοποιήσεις που αναδεικνύουν τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες στις σύγχρονες ελληνικές και ξένες πόλεις.
  • Smart Home: Δεν γίνονται «έξυπνες» μόνο οι πόλεις αλλά και τα σπίτια μας. Οι νέες οικιακές συσκευές, στις οποίες ενσωματώνονται ολοένα και περισσότερα χαρακτηριστικά «έξυπνης χρήσης» είναι πια στο προσκήνιο.
  • Cloud and Data Centers: Η εποχή των υπηρεσιών Cloud και Data Centers επεκτείνονται και στον χώρο των ΟΤΑ. Ειδικοί και τεχνοκράτες αναλύουν τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη των ΟΤΑ από την χρήση αυτών των νέων υπηρεσιών.
  • myData και οικονομικές υπηρεσίες ΟΤΑ: Το ψηφιακό περιβάλλον myData της ΑΑΔΕ αποτελεί πλέον υποχρεωτική προϋπόθεση για τη λειτουργία των οικονομικών υπηρεσιών. Στελέχη της ΑΑΔΕ, οικονομολόγοι και τεχνοκράτες παρουσιάζουν τις μεταβολές και της προσαρμογές των οικονομικών υπηρεσιών στο περιβάλλον του myData.
  • Ψηφιακή ασφάλεια στην τοπική αυτοδιοίκηση: H Ψηφιακή Ασφάλεια είναι και για τους ΟΤΑ και τις Περιφέρειες, κρίσιμος παράγοντας λειτουργίας των ψηφιακών συστημάτων τους. Τεχνοκράτες και ειδικοί του τομέα Digital Security παρουσιάζουν τρόπους και μεθοδολογίες «θωράκισης» των ΟΤΑ από ψηφιακές απειλές.

Χρήσιμες πληροφορίες για το Συνέδριο

Οι συμμετέχοντες εκτός Αττικής θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα Συνέδρια και τις Συνεδριακές Ενότητες ψηφιακά, ενώ για τους συνέδρους εντός του Νομού Αττικής, η παρακολούθηση είναι μόνο δια ζώσης. Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται προεγγραφή.

  • Ημερομηνία: Τετάρτη 16 και Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024 | ώρες Διεξαγωγής: 10:00 – 17:00
  • Τόπος Φυσικής Διεξαγωγής: Ζάππειο Μέγαρο, Αθήνα

Τρόποι παρακολούθησης:

  • Με φυσική παρακολούθηση στο Ζάππειο Μέγαρο (Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας, Αθήνα). Αφορά όλους τους Συνέδρους που επιλέξουν να το παρακολουθήσουν δια ζώσης, εντός ή εκτός Νομού Αττικής.
  • Με ψηφιακή παρακολούθηση μέσω του site www.smart-cities.gr, η οποία θα είναι διαθέσιμη μόνο για τους Συνέδρους που έχουν δηλώσει κατά την εγγραφή τους ότι ο τόπος εργασίας ή κατοικίας βρίσκεται εκτός Νομού Αττικής.

Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται προεγγραφή.

Εγγραφή: Ελεύθερη συμμετοχή χωρίς την καταβολή συμμετοχής για τα στελέχη της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης του Δημοσίου τομέα και όλων των φορέων τους.

Στοιχεία Επικοινωνίας: 2104225585, 2104225520, info@teamworks.gr.

Η Έκθεση και το Συνέδριο θα διεξαχθούν υπό την αιγίδα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), της Κοινωνίας της Πληροφορίας, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.), του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ),  του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ),  του ΕλληνοΚινεζικού Εμπορικού Βιομηχανικού Τουριστικού & Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, του Ελληνο-Ολλανδικού Συνδέσμου (HEDA), και με την υποστήριξη θεσμικών και επαγγελματικών Φορέων όπως  του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ),  του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Τεχνολογίας Πληροφορικής Ελλάδος (ΣΕΤΠΕ), του Συνδέσμου Εταιρειών Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ) και του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών.

Διαβάστε περισσότερα στο https://smart-cities.gr/

Leave a Comment