Το Εθνικό Παρατηρητήριο Διαλειτουργικότητας (NIFO) ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα δύο ενοτήτων eLearning στην πλατφόρμα Interoperable Europe: ένα σχετικά με το ευρωπαϊκό πλαίσιο διαλειτουργικότητας για έξυπνες πόλεις και κοινότητες (EIF4SCC) (μέρος 1 και μέρος 2) και ένα άλλο σχετικά με τους μηχανισμούς ελάχιστης διαλειτουργικότητας (MIM) (μέρος 1 και μέρος 2). Και οι δύο ολοκληρωμένες ενότητες σχεδιάζονται για να ολοκληρωθούν σε λιγότερο από 20 λεπτά και χωρίζονται σε δύο μέρη:
- Θεωρία: Αυτή η ενότητα παρέχει μια βαθιά βουτιά στις έννοιες, τις αρχές, τα στοιχεία και τις συστάσεις που απαρτίζουν το EIF4SCC. Είναι μια ευκαιρία να κατανοήσουμε τις θεωρητικές βάσεις του πλαισίου. Διερευνά τους βασικούς στόχους, τις ικανότητες, τις απαιτήσεις και τους μηχανισμούς που απαρτίζουν τα MIMs. Οι θεωρητικές πτυχές αυτών των μηχανισμών αναλύονται λεπτομερώς για ολοκληρωμένη κατανόηση.
- Πρακτική εφαρμογή: Αυτή η ενότητα παρουσιάζει ένα σενάριο πραγματικής ζωής για να αποδείξει αντίστοιχα πώς να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά το πλαίσιο EIF4SCC σε πραγματικές καταστάσεις και πώς να αντιμετωπίσει τα MIMs στην πράξη Είναι μια πρακτική προσέγγιση στη μάθηση που γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ θεωρίας και πρακτικής.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (GD DIGIT και GD CNECT) δημοσίευσε την πρόταση για ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο διαλειτουργικότητας για έξυπνες πόλεις και κοινότητες (EIF4SCC) το 2022.
Το EIF4SCC έχει ως στόχο να παράσχει στις τοπικές διοικήσεις της ΕΕ ορισμούς, αρχές, συστάσεις, περιπτώσεις πρακτικής χρήσης που προέρχονται από πόλεις και κοινότητες από όλη την Ευρώπη και πέραν αυτής, καθώς και ένα κοινό μοντέλο για τη διευκόλυνση της παροχής υπηρεσιών στο κοινό σε όλους τους τομείς, τις πόλεις, τις περιφέρειες και τα σύνορα.
Οι μηχανισμοί ελάχιστης διαλειτουργικότητας διασφαλίζουν την απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών σε διάφορους τομείς, πόλεις, περιφέρειες και σύνορα. Αναπτύχθηκε και ενημερώνεται συνεχώς από το Open & Agile Smart Cities (OASC) Council of Cities, τα MIMs επιτρέπουν μεγαλύτερη διαλειτουργικότητα μέσω της τυποποίησης μοντέλων δεδομένων, APIs και πρωτοκόλλων.
Αυτές οι ενότητες ηλεκτρονικής μάθησης αποτελούν ένα βήμα προς τη δημιουργία πιο έξυπνων, πιο συνδεδεμένων κοινοτήτων, παρέχοντας καθοδήγηση και πρότυπα για τη διευκόλυνση της ανάπτυξης ψηφιακών δημόσιων υπηρεσιών σε όλους τους τομείς, τις πόλεις, τις περιφέρειες και τα σύνορα. Αποτελεί βασικό βήμα προς τη δημιουργία μιας πραγματικά διασυνδεδεμένης ψηφιακής ενιαίας αγοράς στην ΕΕ. Σας προσκαλούμε να ξεκινήσετε αυτό το ταξίδι μαζί μας!
Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πώς η διαλειτουργικότητα μπορεί να υποστηρίξει έξυπνες πόλεις και κοινότητες; Επιπλέον πόροι είναι διαθέσιμοι εδώ!
Πηγή άρθρου: https://joinup.ec.europa.eu/collection/nifo-national-interoperability-framework-observatory