ΕΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Απολογισμός του ΚΕΔΕ City Challenge Crowdhackathon Smartcity.

Με μεγάλη επιτυχία παραγματοποιήθηκε ο 1ος Μαραθώνιος Ανάπτυξης Εφαρμογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ΚΕΔΕ City Challenge Crowdhackathon Smartcity. Στον μαραθώνιο συμμετείχαν πάνω από 200 διαγωνιζόμενοι σε 50 ομάδες και για τρεις μέρες με τη βοήθεια 40 έμπειρων μεντόρων και 17 επιτροπή αξιολόγησης, που προέρχονταν από τους Δήμους, την αγορά και την ακαδημαϊκή κοινότητα υλοποίησαν πρωτότυπες εφαρμογές χρήσιμες για τις πόλεις και την τοπική αυτοδιοίκηση. Πολύτιμη βοήθεια για τη πραγματοποίηση της εκδήλωσης αποτέλεσαν οι 32 εθελοντές. Το ΚΕΔΕ City Challange Crowdhackathon Smartcity διοργανώθηκε με την τεχνολογική υποστήριξη της εταιρίας καινοτομίας Crowdpolicy.

Την Κυριακή το απόγευμα οι ομάδες παρουσίασαν τις εφαρμογές τους στην κριτική επιτροπή και στο κοινό, με την παρουσία του Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γιώργου Πατούλη. Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από στελέχη Δήμων, ακαδημαϊκούς και έμπειρα στελέχη της αγοράς αποφάσισε να βραβεύσει τις ακόλουθες ομάδες.

Βραβεία

1ο βραβείο 6.000 ευρώ στην ομάδα Needsa για την εφαρμογή τους Happy Trees. Αφορά την απομακρυσμένη άρδευση χώρων πρασίνου με δυνατότητα συλλογής δεδομένων καιρού, υγρασίας εδάφους κοκ.
2ο βραβείο 4.000 ευρώ στην ομάδα MX2T για την εφαρμογή τους social wallet για ευπαθείς ομάδες.
3ο βραβείο 2.000 ευρώ στην ομάδα City Hub για την εφαρμογή τους API Dashboard για διασύνδεση υφιστάμενων εφαρμογών των δήμων.

Από ένα laptop κέρδισαν η ομάδα από το Λύκειο Νέου Μοναστηρίου Δομοκού ως η νεότερη – ηλικιακά – ομάδα που συμμετείχε για τον τουριστικό οδηγό για το Νέο Μοναστήρι που ανέπτυξαν και η ομάδα για άτομα με ειδικές ανάγκες vento volunteers για την πλατφόρμα εθελοντισμού που ανέπτυξαν.

Ο πηγαίος κώδικας των εφαρμογών όλων των διαγωνιζόμενων ομάδων είναι διαθέσιμος στο GitHub

 

Πηγή άρθρου: http://crowdpolicy.com/

Leave a Comment