ΕΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Η Λευκή Βίβλος της Ευρώπης: Διατυπώστε τα σχόλια σας για το μέλλον της Ευρώπης

Η Λευκή Βίβλος, που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την 1η Μαρτίου του 2017, προτείνει πιθανές επιλογές για το μέλλον της Ευρώπης. Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με πάρα πολλές προκλήσεις, από την παγκοσμιοποίηση και την επίδραση των νέων τεχνολογιών στην κοινωνία και την απασχόληση μέχρι τις ανησυχίες για την ασφάλειά και την άνοδο του λαϊκισμού. Δεν πρέπει να αφήσουμε τις εξελίξεις αυτές να μας καταβάλουν, αλλά αντίθετα να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που προσφέρουν.

Γι’ αυτό ακριβώς, η Λευκή Βίβλος παρουσιάζει πέντε σενάρια για το πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί η Ένωση, ανάλογα με τις επιλογές που θα κάνουμε.

Η Λευκή Βίβλος σηματοδοτεί την αρχή και όχι το τέλος της δημόσιας αυτής συζήτησης. Στις 25 Μαρτίου, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντήθηκαν στην Ρώμη για τον εορτασμό της 60ής επετείου των Συνθηκών της Ρώμης, κάνοντας μια αναδρομή στα επιτεύγματα του παρελθόντος και συζητώντας για το πώς μπορεί και πρέπει να είναι το κοινό μας μέλλον. Ως αποτέλεσμα, δημοσιεύτηκε μια σειρά από πέντε έγγραφα προβληματισμού για να ανοίξει η συζήτηση σχετικά με τα θέματα που θα επηρεάσουν περισσότερο το μέλλον μας.

Οι εργασίες συνεχίζονται ακατάπαυστα ώστε, μέχρι τις επόμενες εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Ιούνιο του 2019, να έχει να διαμορφώσει και να παρουσιάσει στους Ευρωπαίους πολίτες ένα σχέδιο, ένα όραμα και μια πορεία για το μέλλον.

Όλοι μας πρέπει να πούμε τη γνώμη μας: το μέλλον της Ευρώπης εξαρτάται από εμάς.

Διαβάστε τη Λευκή βίβλο και διατυπώστε τα σχόλιά σας εδώ

Πηγή άρθρου:https://ec.europa.eu/

Leave a Comment