ΕΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

EU Regions Hackathon #ideas4EU

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε μια πρόσκληση για δημιουργικές και καινοτόμες ιδέες για την καλύτερη αξιοποίηση και βελτίωση της πρόσβασης στα δεδομένα της EE, μέσω του EU Regions Hackathon.

Με το # Ideas4EU, το hackathon αναζητά λύσεις για να «πλησιάσει τους πολίτες» και να διευκολύνει την πρόσβαση στις πληροφορίες της ΕΕ. Οι προτεινόμενες λύσεις θα πρέπει:

Να συνδυάσουν τουλάχιστον ένα τομέα (εκδηλώσεις, σχέδια, χρηματοδότηση, …) από τον δικτυακό τόπο infoREGIO με τουλάχιστον ένα σύνολο δεδομένων από το  ESIF Open Data Portal ,  την Ευρωπαϊκή Πύλη Δεδομένων , το EU Open Data Portal , το δικτυακό τόπο της Eurostat , το Europa portalτην ιστοσελίδα του  Copernicus. , την ιστοσελίδα του Galileo , το ISA2,  τα CEF Building blocks ή οποιοδήποτε άλλο σύνολο ανοιχτών δεδομένων της ΕΕ.

Οι προτεινόμενες ιδέες πρέπει να έχουν σαν στόχο να δημιουργηθεί  μια νέα, πρωτότυπη κινητή ή web εφαρμογή που να προσφλερει λύσεις της εφαρμογής της επιστήμης των δεδομένων με τη σύνδεση των συνόλων δεδομένων για  την δημιουργία νέων γνώσεων και την αύξηση της συμμετοχής των πολιτών της ΕΕ.

Η προθεσμία για να υποβάλλετε τις ιδέες σας στο # Ideas4EU είναι στις 26 Ιουλίου 2019  και μπορείτε να διαβάζετε περισσότερα για το hackathon  εδώ.
Οι επιλεγμένοι φιναλίστ θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους , στις Βρυξέλλες στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων τον Οκτώβριο του 2019 . Η εκδήλωση θα είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση εκπροσώπων τοπικών και περιφερειακών διοικήσεων και δημόσιων επενδυτών στην Ευρώπη.
Στην νικήτρια ομάδα θα απονεμηθούν και  δύο εισιτήρια για το Web summit στη Λισαβόνα το Νοέμβριο του 2019. Η ομάδα θα έχει την ευκαιρία να προσεγγίσει και να παρουσιάσει τη λύση της στους 70 000 συμμετέχοντες, επιχειρηματίες και ιδιώτες επενδυτές στην κορυφή της παγκόσμιας βιομηχανίας τεχνολογίας.
Πηγή άρθρου: https://ec.europa.eu

Leave a Comment