ΕΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Europe in My Region 2017: Μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία της ΕΕ

H εκστρατεία επικοινωνίας «Europe in My Region» είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία, η οποία διεξάγεται για να ενθαρρύνει τους πολίτες να ανακαλύψουν και να μάθουν περισσότερα σχετικά με έργα στην περιοχή τους που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ.  Το 2017, τέσσερις διαφορετικές πρωτοβουλίες – άνοιγμα έργων για το κοινόδιαγωνισμός φωτογραφίαςκυνήγι έργων και διαγωνισμός ιστολογίου – προσκαλούν το κοινό να επισκεφτεί τα έργα καθώς και να ανταλλάξει φωτογραφίες και εμπειρίες μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Χιλιάδες έργα της ΕΕ θα είναι ανοιχτά για το κοινό, κυρίως κατά τον μήνα Μάιο, ενώ από τις 2 Μαΐου έως τις 14 Ιουνίου θα διοργανωθεί κυνήγι έργων, και από τις 2 Μαΐου έως τις 28 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός φωτογραφίας και διαγωνισμός ιστολογίου.

 

Ημερίδες γνωριμίας με τα έργα της ΕΕ

Περισσότερες από 20 χώρες της ΕΕ συμμετέχουν στις Ευρωπαϊκές ημερίδες γνωριμίας με τα έργα της ΕΕ. Για όλο τον Μάιο, οι δικαιούχοι έργων συγχρηματοδοτούμενων από την ΕΕ θα παρουσιάζουν με υπερηφάνεια τα επιτεύγματά τους στους πολίτες. Δείτε τον διαδραστικό χάρτη με τις εκδηλώσεις προκειμένου να ανακαλύψετε πού και πότε μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα έργα στη χώρα σας.

Κυνήγι έργων

Κατά την επίσκεψή σας σε ένα έργο ή κατά τη συμμετοχή σας σε μια εκδήλωση, λάβατε μια φωτογραφία σε έντυπη μορφή με πολλά ευρωπαϊκά αξιοθέατα και μνημεία. Πρέπει να βρείτε τον αριθμό των χωρών που απεικονίζονται στην εικόνα και να υποβάλετε την απάντησή σας ηλεκτρονικά .

  1. Αν η απάντησή σας είναι σωστή, περνάτε στον επόμενο γύρο όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα βίντεο 10 δευτερολέπτων σχετικά με ένα έργο που χρηματοδοτείται από την ΕΕ. Πρέπει να βρείτε το κράτος μέλος της ΕΕ όπου γυρίστηκε.
  2. Αν η απάντησή σας είναι σωστή, περνάτε στον τρίτο γύρο που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 14 Ιουνίου στις 8:00 μ.μ. (Θερινή Ώρα Κεντρικής Ευρώπης). Θα πρέπει να είστε ο πρώτος που θα απαντήσει σε μια τελική ερώτηση σωστά για να κερδίσετε ένα ταξίδι για δύο άτομα σε μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα προκειμένου να ανακαλύψετε έργα της ΕΕ και πολλά ακόμη…

Διαγωνισμός φωτογραφίας

Παρουσιάζοντας σε μια φωτογραφία το αποτέλεσμα ενός έργου συγχρηματοδοτούμενου από την ΕΕ (ενώ παράλληλα παρέχετε αποδείξεις της χρηματοδότησης της ΕΕ, όπως την πινακίδα), έχετε την ευκαιρία να κερδίσετε ένα σεμινάριο φωτογραφίας με επαγγελματία φωτογράφο καθώς και ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες. Συμβουλευθείτε τη σελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Facebook για περισσότερες πληροφορίες. Ο διαγωνισμός διεξάγεται από τις 2 Μαΐου έως τις 28 Αυγούστου.

 

Διαγωνισμός ιστολογίου

Φέτος ξεκινά και μια εκστρατεία μέσω ιστολογίου. Οι μπλόγκερ θα μπορούν να δημοσιεύουν πληροφορίες σχετικά με τοπικά έργα, καθώς και να συμμετέχουν και να προωθούν τον διαγωνισμό φωτογραφίας. Όλες οι καλές αναρτήσεις μεταφράζονται και αναδημοσιεύονται μέσω ενός ειδικού ιστολογίου. Μια επιτροπή θα επιλέξει 3 μπλόγκερ οι οποίοι θα προσκληθούν στις Βρυξέλλες για την Ευρωπαϊκή εβδομάδα περιφερειών και πόλεων. Εάν θέλετε να συμμετάσχετε, επικοινωνήστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση regio-infopub@ec.europa.eu.

Πηγή: http://ec.europa.eu/

Leave a Comment