ΕΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

6ο Ετήσιο Συνέδριο “Sm@rt Cities – Digit@l Citizens” για τις Έξυπνες Πόλεις

Το 6ο ετήσιο Συνέδριο για τις Έξυπνες Πόλεις και τους Ψηφιακούς Πολίτες  “Sm@rt Cities – Digit@l Citizens” με τον θεματικό τίτλο «Οι αναπτυξιακές και επενδυτικές προοπτικές των ελληνικών πόλεων και περιφερειών» διοργανώνεται διαδικτυακά την Τρίτη 5 και την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021, με τη συμμετοχή βασικών παραγόντων και φορέων που εμπλέκονται στην Ψηφιακή Διακυβέρνηση, τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, τη Διαχείριση του Περιβάλλοντος, τη Διαχείριση των Ενεργειακών Πόρων, κλπ. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) είναι υποστηρικτής του συνεδρίου.

Το συνέδριο διοργανώνεται από την εταιρεία Teamworks, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Υγείας, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, της Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και με την υποστήριξη θεσμικών και επαγγελματικών φορέων, όπως ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών (ΕΔΜΝ) και ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ.

Το Συνέδριο επικεντρώνεται στις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουν οι πολίτες τόσο λόγω της πανδημίας, όσο και των αποτελεσμάτων της κλιματικής αλλαγής, αλλά και της αναγκαιότητας να τηρηθούν οι κατευθύνσεις της βιώσιμης ανάπτυξης, της προστασίας του περιβάλλοντος, της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, συνθήκες οι οποίες φέρνουν τις Δημοτικές και Περιφερειακές Διοικήσεις μπροστά σε σύνθετες απαιτήσεις και συνθήκες.

Για να αντιμετωπιστούν αυτές οι σύνθετες συνθήκες, οι ηγεσίες δήμων και περιφερειών βρίσκονται πλέον σε έναν «μονόδρομο» ολιστικής αναπτυξιακής στρατηγικής, όπου κυρίαρχοι παράγοντες είναι η Ψηφιακή Διακυβέρνηση, η Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, η Διαχείριση του Περιβάλλοντος με ευαισθησία στην ποιότητα της ζωής, η Διαχείριση των Ενεργειακών Πόρων και σειρά άλλων σημαντικών τομέων.

Οι θεματολογικοί άξονες του Συνεδρίου επικεντρώνονται στις προκλήσεις και τους τρόπους διαχείρισης της αστικής ανάπτυξης στη σύγχρονη εποχή:

  • Αειφορία στη βιομηχανική παραγωγή
  • Υποδομές και eco-architecture
  • Βιώσιμη αστική κινητικότητα
  • Επενδυτικές ευκαιρίες και συμπράξεις Δημοσίου-Ιδιωτικού τομέα
  • Κυκλική Οικονομία: Τεχνολογίες αιχμής, λύσεις, υπηρεσίες και νέες πρακτικές
  • Διαχείριση αστικών -και μη- αποβλήτων
  • Διαδικασία της ψηφιοποίησης των πόλεων
  • Χρήσεις του νερού (ενεργειακός κλάδος, εξόρυξη, βιομηχανίες μετάλλου, χημική βιομηχανία κ.ά.). Τεχνολογίες για την επεξεργασία των υδάτινων λυμάτων από τις βιομηχανίες. Έλεγχος ποιότητας νερού.

Επιπλέον, το 6ο Συνέδριο “Sm@rt Cities – Digit@l Citizens” προσφέρει στους συμμετέχοντές την ευκαιρία να περιηγηθούν σε μια online έκθεση Χορηγών.

Για να παρακολουθήσετε το σύνολο των δραστηριοτήτων του Συνεδρίου θα πρέπει να συνδεθείτε στην πλατφόρμα του Συνεδρίου και να δημιουργήσετε το προφίλ σας. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Διαβάστε περισσότερα για το συνέδριο και το πρόγραμμα στο https://scdc2021.e-expo.gr/

Πηγή άρθρου: https://www.ekt.gr/el/news/26470

Leave a Comment