ΕΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

7ο ετήσιο Συνέδριο «Smart Cities – Digital Citizens» για τις Έξυπνες Πόλεις και τους Ψηφιακούς Πολίτες: 7-8 Δεκεμβρίου

Το 7ο ετήσιο Συνέδριο για τις Έξυπνες Πόλεις και τους Ψηφιακούς Πολίτες «Smart Cities –  Digital Citizens» με τον θεματικό τίτλο «Οι ελληνικές πόλεις μπροστά στις προκλήσεις του ψηφιακού μετασχηματισμού» θα διεξαχθεί σε ψηφιακή και φυσική μορφή την Τετάρτη 7 και την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022, με τη συμμετοχή βασικών παραγόντων και φορέων που εμπλέκονται στην Ψηφιακή Διακυβέρνηση, τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, τη Διαχείριση του Περιβάλλοντος, τη Διαχείριση των Ενεργειακών Πόρων, κ.α. Στο συνέδριο θα συμμετέχει με παρουσίαση σχετικά με το έργο Digital Urban European Twins kai ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ

Το Συνέδριο διεξάγεται με την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Τουρισμού, του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.ΠΕ), της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών , του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών και της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ).

Ο τομέας των «Έξυπνων Πόλεων» είναι «νεοφυής» στην Ελλάδα καθώς και ραγδαία εξελισσόμενος. Σταδιακά, εκτός από τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Ψηφιακών Επικοινωνιών, συμπεριλαμβάνει και συνδέεται με εξίσου σημαντικούς τομείς όπως η προστασία του περιβάλλοντος, η πρωτοβάθμια υγεία, η διαχείριση ενέργειας, η επιχειρηματικότητα, η αειφόρος ανάπτυξη, η εταιρική και κοινωνική ευθύνη, ο πολιτισμός, η λαϊκή παράδοση, η έξυπνη γεωργία, η βιομηχανία, η ανακύκλωση, οι μεταφορές και πολλοί άλλοι που συνθέτουν την εικόνα της σύγχρονης πόλης.

Οι ελληνικές πόλεις και οι περιφέρειες της χώρας έχουν ήδη αντιληφθεί σε όλη την έκταση την σημασία της αξιοποίησης όλων αυτών των διασυνδεόμενων τομέων. Ανάλογα με τις δυνατότητές τους έχουν ενεργοποιηθεί και υπάρχουν πολύ καλά παραδείγματα με σημαντικά αποτελέσματα, ώστε να αναδεικνύονται και ελληνικές «καλές πρακτικές» και επιδόσεις στην Ελλάδα.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου διαδικτυακά και την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου με φυσική παρακολούθηση (Μουσείο “Τσιτσάνης”, Τρίκαλα) με ταυτόχρονη ψηφιακή μετάδοση.

Για να παρακολουθήσετε το σύνολο των δραστηριοτήτων του Συνεδρίου θα πρέπει να συνδεθείτε στην πλατφόρμα του Συνεδρίου και να δημιουργήσετε το προφίλ σας. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Στους συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν διαδικτυακά το 80% των εργασιών του Συνεδρίου κάθε ημέρας θα αποσταλεί Βεβαίωση μετά τις 15 Δεκεμβρίου 2022.

Leave a Comment