ΕΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Συνεργασία 3 πόλεων της Γερμανίας για ψηφιακή ανεξαρτησία μέσω Ελεύθερου Λογισμικού

Η πόλη του Ντόρτμουντ , μια πόλη-πρωτοπόρος για τον στόχο της ψηφιακής ανεξαρτησίας μέσω του Ελεύθερου Λογισμικού , μαζί με τις πόλεις του Βερολίνου και του Μονάχου, ξεκίνησαν ένα μια συνεργασία με τον άτυπο τίτλο “Open Source Big 3” .

Επιπλέον, το Δημοτικό συμβούλιο της πόλης αποφάσισε να δημιουργηθεί τις αρχές του επόμενου έτους στο Ντόρτμουντ το 2023 ένα «Γραφείο Συντονισμού για την Ψηφιακή Ανεξαρτησία και τον Ανοιχτό Κώδικα» υπό τον Chief Information/Innovation Officer (CIO) της διοίκησης της πόλης του Dortmund.

Μέσω αυτού του γραφείου συντονισμού, η διακυβέρνηση του ανοιχτού κώδικα πρόκειται να αναπτυχθεί ως διατομεακό καθήκον της διοίκησης σε συνεργασία με την Kommunale Gemeinschaftsstelle für Verwaltungsmanagement (KGSt). Λόγω της συμμετοχής του KGSt, αυτή η εξέλιξη ενδιαφέρει όλους τους άλλους δήμους στη Γερμανία.

Με την αυξανόμενη συνεργασία των διοικήσεων στην ανάπτυξη Ελεύθερου Λογισμικού, η πλατφόρμα ανάπτυξης “Open Code” που είναι προσαρμοσμένη στον δημόσιο τομέα αποκτά μεγαλύτερη σημασία. Αυτό ανοίγει νέες προοπτικές για συνεργασία με τις κοινότητες.

Για την πόλη του Ντόρτμουντ, η συνειδητή οικοδόμηση κοινότητας είναι απαραίτητη για τις διοικήσεις. Επιπλέον, η συνεργασία «Open Source Big 3» δεν θα περιορίζεται σε τρεις πόλεις στο μέλλον, αλλά μπορεί να γίνει το «Open Source Big X» με τη συμμετοχή άλλων δήμων της Γερμανίας.

Πηγή άρθρου: https://fsfe.org/

Leave a Comment