ΕΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Με συμμετοχές της ΕΕΛΛΑΚ αρχίζει το 8ο Ετήσιο Συνέδριο «Smart Cities»

Ξεκινάει το 8ο Ετήσιο Συνέδριο «Smart Cities» και η πρώτη Έκθεση για Smart Cities στην Ελλάδα το οποίο και υποστηρίζει ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ. Το συνέδριο διοργανώνεται από την Teamworks και θα λάβει χώρα στο Ζάππειο Μέγαρο στις 16 και 17 Ιουνίου, ενώ θα λάβει υβριδική μορφή καθώς θα διατίθεται και μέσω διαδικτυακής μετάδοσης.

Το 8ο Ετήσιο Συνέδριο “Smart Cities” θα επικεντρωθεί σε βασικούς τομείς ενδιαφέροντος που σχετίζονται άμεσα με την ανάπτυξη των σύγχρονων ελληνικών πόλεων. Ανάμεσα στα θέματα που θα αναπτυχθούν, περιλαμβάνονται Τεχνολογίες και Εφαρμογές Πληροφορικής και Ψηφιακών Επικοινωνιών, Εφαρμογές 5G / FTTH, Data Centers, Mobile Technologies, Cybersecurity, Ενέργεια, Ηλεκτρική Ενέργεια, Έξυπνη Μετακίνηση, Αστικές Αναπλάσεις, Έργα Υποδομών, Μεταφορές και City Logistics, Οδικοί Άξονες, Αειφόρος Ανάπτυξη, Ανακύκλωση, Ευρωπαϊκά Χρηματοδοτικά Προγράμματα και σειρά σημαντικών τομέων.

Βασικός σκοπός της διοργάνωσης είναι η δημιουργία ενός θεσμικού, αυτοδιοικητικού και επιχειρηματικού σημείου αναφοράς για τις “Έξυπνες Πόλεις” και την Αστική Ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτό, θα συμμετέχουν εταιρείες, υπουργεία περιφέρειες, δήμοι, φορείς και οργανισμοί τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης με στόχο την ολοκληρωμένη ενημέρωση των επισκεπτών σε θέματα που είναι κρίσιμοι παράγοντες ανάπτυξης στο ελληνικό αστικό, περιαστικό και αγροτικό οικοσύστημα.

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών θα συμμετέχει με τις εξής εισηγήσεις στην ενότητα “Υλοποιήσεις Έργων και Αξιοποίηση Ψηφιακών Εφαρμογών στις Ελληνικές Πόλεις” την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023 και ώρα 16:00 – 17:30:

  • ο κ. Παναγιώτης Κρανιδιώτης, Μηχανικός Πληροφορικής, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ με την παρουσίαση “Ανοιχτές Τεχνολογίες για Βιώσιμες Ανθεκτικές Πόλεις”,
  • ο κ. Αλέξανδρος Μελίδης, Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών ΕΕΛΛΑΚ με την παρουσίαση “Ανοιχτές Τεχνολογίες σε δράση: Καλές πρακτικές για έξυπνες ελληνικές πόλεις”

Το Συνέδριο και η Έκθεση τελούν υπό την αιγίδα των υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθώς και του υπουργείου Τουρισμού. Επιπλέον, λαμβάνουν επίσης την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.), της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Κλεισθένης”.

H συμμετοχή στην έκθεση και το συνέδριο είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται εγγραφή εδώ: https://scdc2023.e-expo.gr/index.php/registration/

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε αναλυτικά στο site της Έκθεσης και Συνεδρίου: https://scdc2023.e-expo.gr/.

Leave a Comment