ΕΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Ξεκινά η λειτουργία του Εργαστηρίου Ανοιχτών Τεχνολογιών (Open Lab) Στερεάς Ελλάδας

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας κ. Φανή Παπαθωμά, ο Συντονιστής της Επιστημονικής Επιτροπής STEAM του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) Δρ. Κωνσταντίνος Καλοβρέκτης, και ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας Δρ. Δημήτριος Κυριτσόπουλος, σας προσκαλούν στην εκδήλωση/έναρξη των εργασιών του Εργαστηρίου Ανοικτών Τεχνολογιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος (www.openlab-ste.gr) στις 30/06/2023 ημέρα Παρασκευή και ώρα 18.00 που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Διοικητηρίου της Π.Ε. Βοιωτίας, Φίλωνος 35-39 στη Λιβαδειά.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί ο σκοπός και οι στόχοι του OpenLab Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας καθώς και η γνωριμία των εγκαταστάσεων του στο κοινό.Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας κ. Φανή Παπαθωμά, ο Συντονιστής της Επιστημονικής Επιτροπής STEAM του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) Δρ. Κωνσταντίνος Καλοβρέκτης, και ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας Δρ. Δημήτριος Κυριτσόπουλος, σας προσκαλούν στην εκδήλωση/έναρξη των εργασιών του Εργαστηρίου Ανοικτών Τεχνολογιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος (www.openlab-ste.gr) στις 30/06/2023 ημέρα Παρασκευή και ώρα 18.00 που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Διοικητηρίου της Π.Ε. Βοιωτίας, Φίλωνος 35-39 στη Λιβαδειά.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί ο σκοπός και οι στόχοι του OpenLab Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας καθώς και η γνωριμία των εγκαταστάσεων του στο κοινό.

Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών χαιρετίζει την έναρξη των εργασιών του Εργαστηρίου Ανοικτών Τεχνολογιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος (www.openlab-ste.gr) με ομιλία του κ. Μιχάλη Παρασκευά Μέλος ΔΣ ΕΕΛΛΑΚ, υπεύθυνο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Έρευνα, Καθηγητή στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου & Αντιπρόεδρος ΔΣ του ΙΤΥΕ Διόφαντος. Τα Open Labs, είναι ένας τύπος fabrication lab (fablab) ή Maker Space και αποτελούν την  πρόταση της ΕΕΛΛΑΚ για να οργανωθεί και να αναπτυχθεί σε συνεργασία με Περιφέρειες, Δήμους και τα Ιδρύματα μετόχους  της ΕΕΛΛΑΚ ένας πρότυπος διαθεματικός χώρος που θα απευθύνεται σε όλους όπως, κοινότητες εθελοντών, εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και σε φορείς που ασχολούνται με ανοιχτές τεχνολογίες και πρακτικές.

Μία επιπρόσθετη πρόταση της ΕΕΛΛΑΚ είναι η δημιουργία Open Corner – Entourage, ενός έργου που αφορά το σχεδιασμό ενός ευέλικτου, απλού στη συναρμολόγηση και πολυλειτουργικού σύστηματος κατασκευής όλων των απαραίτητων στοιχείων γραφειακού εξοπλισμού. Ομοίως και το Open Corner Office, ενός έργου που σκοπό έχει τη δημιουργία ενός ευέλικτου και εύκολου στο στήσιμο συστήματος πατώματος που μπορεί να εφαρμοστεί σε χώρους χωρίς παρέμβαση στο υφιστάμενο δάπεδο και να φιλοξενήσει pop-up γραφειακούς χώρους.

Περισσότερες πληροφορίες για τις πρωτοβουλίες ανοιχτής σχεδίασης εδώ https://opendesign.ellak.gr/

Πρόγραμμα εκδήλωσης

▪ Χαιρετισμός της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Φανή Παπαθωμά

▪ Χαιρετισμός Μέλους ΔΣ ΕΕΛΛΑΚ, υπεύθυνου για Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Έρευνα, Καθηγητή στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου & Αντιπρόεδρο ΔΣ του ΙΤΥΕ Διόφαντος, κ. Μιχαήλ Παρασκευά

▪ Χαιρετισμός του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, Δρ. Δημήτριου Κυριτσόπουλου

▪ OpenLab- Εργαστήριο Ανοικτών Τεχνολογιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος,Δρ. Κωνσταντίνος Καλοβρέκτης

▪ OpenLab και STEM, Δρ. Σαράντος Ψυχάρης, Καθηγητής ΑΣΠΑΙΤΕ

▪ Openlab και Προγράμματα Erasmus+ , Βασίλειος Σακκάς, Msc

Leave a Comment